Naturguiden 2020

Alle naturture er pga. Covid19-restriktionerne aflyst. Programmet genoptages efter planen mandag den 8. juni.

På grund myndighedernes forbud mod aktiviteter med flere end ti personer, er alle ture og arrangementer i Naturguiden Himmerland 2020 aflyst frem til og med søndag den 7. juni.

Den 8. juni hæves antallet af personer, der må forsamles, efter planen til 30-50. Derfor forventer kommunerne og Naturstyrelsen Himmerland, at naturturene genoptages fra den dato.

Naturen er stadig åben, og foråret er godt i gang, så I  kan nyde naturen på egen hånd eller i små grupper, så længe I passer godt på jer selv og andre.

NATURGUIDEN 2020

Naturguiden 2020 er kan hentes som en pdf, som du kan søge i via det klikbare kort eller via søgeord. Den indeholder naturture og aktiviteter i Himmerland og det sydlige Vendsyssel. 

Hent pdf-udgaven

Den trykte folder med samme indhold kan fås på borgerservice, turistinformationer og biblioteker i Himmerland og Aalborg.

Du kan altid finde  aktuelle ture her på kalenderen i www.naturguidenhimmerland.dk  som findes i en mobiltilpasset version til når, du er ude.


GODE KORT I APPEN "STIGUDE HIMMERLAND" 

Vi har lavet flotte kort og naturbeskrivelser til dig i STIGUIDE HIMMERLAND appen, så du finde vej ude på vandre- og cykelruterne.  Appen virker også off-line. Den kan downloades via Google Play og App Store gratis.

Appen viser alle afmærkede cykel- og vandreruter i Mariagerfjord og Rebild kommuner. Vores dygtige kortmedarbejder har lavet detaljerede naturkort, hvor ruterne er tegnet i, og GPS fuktionen viser, hvor du er på ruten. Naturvejledere har skrevet om natur- og kulturoplevelser på ruterne.

Vi anbefaler at man henter appen ned på telefonen hjemmefra, inden man tager afsted på tur.

 


REBILD STIGUIDE

Rebild Kommune, Naturstyrelsen Himmerland og Rold Skov Natur- og Kulturcenter har sammen udgivet folderen "Vandrestier og cykelruter i Rebild Kommune".

Folderen indeholder en beskrivelse med kort af ca. 40 afmærkede ruter. 

Den trykte folder kan fås i RebildPorten.

En pdf-version med klikbart oversigtskort kan hentes her

Folderens indhold kan også findes i appen Stiguide Himmerland, som kan hentes gratis i App Store eller Google Play.


Rebild Bakker Ruten - nyt tilbud til vandrelystne

Lørdag den 2. juni blev den 10,8 km. lange vandrerute i Rebild Bakker og Troldeskoven indviet. 

 

Det er den fjerde vandrerute i Danmark, der certificeres som Premium Vandrerute af Deutsches Wanderinstitut, og den har fået de hidtil højeste karakterer for en dansk vandrerute. Desuden er den cerificeret som Kvalitetssti af Dansk Vandrelaug. Alt sammen borger det for en vandretur i særklasse.

Ruten er markeret, så den kan gås uden kort (hvid afmærkning), men derfor kan det være meget rart med et overblik. Det kan du få i folderen "Rebild Bakker og Gravlev Ådal", som fås gratis i bl.a. RebildPorten, og i appen Stiguide Himmerland.